Loimaan Kivi Sverige

OM OSS


Loimaan Kivi Oy - en pionär inom stenbearbetning.


Loimaan Kivi Oy är ett företag som för vidare Finlands bästa traditioner inom stenindustrin. Företaget förlitar sig på mångsidiga tekniker och nästan ett sekel av färdigheter inom stenhantverk, hållbar produktionshantering och innovativ produktutveckling.

Egna stenbrott utspridda över Finland, granit, gnejs, gabbro, och diabas med korta avstånd från våra fabriker.


Natursten med många olika applikationer.
Loimaan Kivi Oy är bland de främsta inom granitbearbetning i Finland och producerar allt inom anläggnings och byggnadssten som hällar,
trappor, blocksteg, murar, beklädnadsten, gatsten, kantsten, stoplar mm, exteriört som interiört. Lång erfarenhet av utmanande specialprojekt, konstverk, skulpturer och gravsten, Natursten uthärdar och står oförändrad under hundratals år. Finsk granit är ett högkvalitativt material som finns tillgängligt i många olika färger och mönster och erbjuder ett utmärkt urval för designer. Stenstrukturer är även nyckeldelar inom trädgårsdesign.

Vi hjälper även till med att välja ut sten och planera utformning för bästa reslutat. Våra medarbetare finns tillgängliga för rådgivning till arkitekter, konstruktörer, städer, kommuner och entreprenörer genom hela kedjan från planering/projektering till montage och eftervård.


Loimaan Kivi´s fabriker och kontor belägna i Loimaa och Viitasaari.. Fabriksanläggningen i Loimaa omfattar även Kivicenter, showroom för materialval inom byggnadssten och detaljrika gravstenar. Loimaan Kivi har även en omfattande erfarenhet av att arbeta med framstående skulptörer i Finland.  

Natursten som interiörmaterial

Med ett brett utbud av material som skapar livfulla mönster i många olika färger, erbjuder natursten individualitet för interiörmiljöer. Sten kan finslipas med tekniker som ger nästan oändliga möjligheter för personligt anpassade lösningar. Sten framhäver stilen av din dekor på samma gång som utstrålar en respekt för traditionella värden.

Loimaan Kivis bänkskivor i sten och andra stenmaterial för interiörer är verkliga naturprodukter. En köksarbetsyta i sten utstår värme, kyla och fukt. En arbetsyta i natursten är enkel att sköta om.

Vi har även Caesarstone kompositmaterial i kvarts som kompletterar vår färgpalette för natursten.

Kontakta Loimaan Kivi för dina behov av natursten.     Se även vår finska hemsida www.loimaankivi.fi