Loimaan Kivi Sverige

OM OSS

LOIMAAN KIVI OY - EN PIONÄR INOM STENBEARBETNING


Vi värdesätter hantverket. Loimaan Kivi är ett företag som för vidare Finlands bästa traditioner inom stenindustrin. Företaget förlitar sig på mångsidiga tekniker och med över ett sekel av stenhantverk, hållbar produktionshantering och innovativ produktutveckling. Vi vill bygga en hållbar, ekologisk och etisk värld, "Sten varar för evigt" som vi brukar säga.

Vi jobbar främst med lokala nordiska material och har egna stenbrott utspridda över Finland, bergarter som granit, diabas, gabbro, och gnejs.


NATURSTEN MED MÅNGA OLIKA APPLIKATIONER


Loimaan Kivi är bland de främsta inom granitbearbetning i Finland och producerar allt inom anläggnings och byggnadssten som hällar, trappor, blocksteg, murar, beklädnadsten, gatsten, kantsten, stoplar mm, exteriört som interiört. Vi har lång erfarenhet av utmanande specialprojekt, konstverk, skulpturer och gravsten. Finsk granit är ett högkvalitativt material som finns tillgängligt imånga olika färger och strukturer och erbjuder ett utmärkt urval för alla typer av byggnadssten i offentlig eller privat miljö.

Vi hjälper även till med att välja ut sten och planera utformning för bästa reslutat. Våra medarbetare finns tillgängliga för rådgivningtill arkitekter, konstruktörer, städer, kommuner och entreprenörer genom hela kedjan från planering/projektering till montage och eftervård.


Loimaan Kivi´s fabriker är belägna i Loimaa och Viitasaari. Fabriksanläggningen i Loimaa omfattar även Kivicenter, showroom för materialval inom byggnadssten och detaljrika gravstenar. Vi har även en omfattande erfarenhet av att arbeta med framstående skulptörer i många special projekt.

NATURSTEN SOM INTERIÖRMATERIAL


Med ett brett utbud av material som skapar livfulla mönster i många olika färger, erbjuder natursten individualitet för interiörmiljöer. Vi bearbetar stenen med tekniker som ger nästan oändliga möjligheter för personligt anpassade lösningar. Sten framhäver stilen av din dekor på samma gång som utstrålar en respekt för traditionella värden.

Loimaan Kivis bänkskivor i granit och andra stenmaterial för interiörer är verkliga naturprodukter. En köksarbetsyta i sten utstår värme, kyla och fukt. En arbetsyta i natursten är enkel att sköta om. Vi har även Caesarstone kompositmaterial i kvarts som kompletterar vår färgpalette för natursten.

Kontakta oss för dina behov av natursten.


Se även vår finska hemsida www.loimaankivi.fi


Diabas stenbrott
Bardisk i svart diabas under produktion
Stenhantverk